Voorbeschouwing NK

De Nederlandse Kampioenschappen atletiek staan voor de deur. Natuurlijk reizen we met een flink team af naar Den Haag om daar de teamkleuren te vertegenwoordigen.

Vorig jaar wonnen we één maal zilver (Lisanne op de 400 meter) en twee keer brons (Job op de 110 horden en Laura op de 400 meter). Ook dit jaar zijn er weer voldoende atleten die mee zullen doen om de medailles.

De NK begint voor ons op vrijdag om 15.30. Dan komen de dames van de 400 meter als eerst in actie. Maureen Ellsworth en beide zusjes De Witte zullen in de series een plekje in de halve finale proberen te bemachtigen. Voor alle drie gaat het een spannend toernooi worden. Lisanne staat als eerste geplaatst, maar komt net terug van een kleine blessure. Laura staat als tweede geplaatst en Maureen als vierde. De voornaamste tegenstand zal komen van Nicky van Leuveren (derde geplaatst) en Lieke Klaver (vijfde geplaatst). De halve finale wordt later die dag gelopen en de finale staat voor zondag.

Na de dames 400 is het tijd voor de heren op dit onderdeel. Hier zien we alleen Thijs van den Dries terug. Met een snelle 49.91 staat hij als 21e geplaatst en zal hij meedingen om een plaats in de halve finale. In de halve finale is plek voor 24 deelnemers. Helaas zien we Owen Westerhout afgemeld op de startlijst staan. Hij moest zich met een blessure afmelden.

Op zaterdag begint Jesper Peterse zijn meerkamp. Voor het eerst zal hij een volledige outdoor senioren NK meerkamp draaien. Jesper staat als achtste geplaatst met 6221 punten. Spannend wordt het zeker, want er staan vier andere deelnemers binnen 200 punten afstand van zijn PR.

Op zaterdag zien we ook Maarten Emmaneel terug. Dankzij een snel PR mag hij de series overslaan en zal hij pas instromen in de halve finale. Maarten maakt zeker kans om de finale te halen.

Spannend wordt het ook op de 110 meter horden, waar we Dave Wesselink (derde) en Job Beintema (tweede) terugzien. Beide atleten zagen we eerder op het NK podium terug. Kijkend naar de SB’s van de deelnemers dit jaar zullen ze vooral het vuur aan elkaars schenen leggen. Ze werken hun halve finale en mogelijk finale af op de zondag.

Ook Stan Nijhuis besloot mee te doen met de NK. Op basis van zijn PR (2.13) staat hij als zesde geplaatst. Boven hem staan twee jongens die eerder 2.15 sprongen en als tweede staat Sven van Merode met 2.17. Mocht Stan boven zichzelf uit kunnen stijgen dat zal hij meedoen voor de medailles.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *