Voorbeschouwing NK onder 20

Het NK indoor voor junioren gaat morgen van start. Het Omnisport te Apeldoorn is ook dit jaar weer het toneel voor de jongens en meisjes onder 20. Wie zullen we daar terugzien en wat kunnen we van deze atleten verwachten?

In totaal reizen er een drietal atleten af naar Gelderland om daar om de medailles te strijden. Nienke Madderom, Stan Nijhuis en Timme Koster zullen onze groep vertegenwoordigen.

Op de zaterdag starten we met hoogspringer Nijhuis, die de topfavoriet bij de jongens onder 20 is. Met een PR van 2.13 blijft hij Jelle Golbach ruim voor (2.05).

Beide hordelopers zullen op de zondag in actie komen. Te beginnen met Nienke Madderom. Voor haar zal het erg spannend worden gezien ze als vierde geplaatst is. Tussen de nummer 1 en de nummer 7 zit slechts 0.25 seconden, dus de dames zijn erg aan elkaar gewaagd.

Bij Koster is het een vergelijkbaar verhaal. Hij staat als zesde geplaatst, maar dit nog met een oude tijd. Met zijn PR zou hij als derde geplaatst zijn. Topfavoriet in zijn categorie is Mark Heiden.

Foto: Jan Burgman

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *