Uiterst succesvol NK onder 20 (incl videos)

Het drietal atleten, waar we in de voorbeschouwing over spraken, zijn niet met lege handen naar huis gegaan. Het was een zeer succesvol weekend voor de groep.

Op de zaterdag moest Stan Nijhuis zich opmaken voor de hoogspringfinale. De Egmonder had op papier de beste cijfers voor de winst, maar komt net terug van een blessure. Hij had dan ook nog niet eerder dit seizoen een wedstrijd gesprongen. Echter had hij na zijn tweede sprong het goud al in handen. Hij kwam foutloos tot 2.04 meter.

Op zondag mochten de hordelopers Nienke Madderom en Timme Koster aan de bak. Beide waren, gezien de startlijsten, niet gegarandeerd van een medaille. Wel lieten beide hun klasse gelijk al zien in de series. Madderom was de snelste van de dames en Koster tekende voor de tweede tijd.

In de finale moest het natuurlijk echt gebeuren. Voor beide atleten bleek dat geen probleem. Zowel Madderom als Koster gingen met een nieuw persoonlijk record naar huis (8.79 en 7.97). De winst voor de dames ging naar Madderom, bij de heren won Koster de zilveren plak.

Foto: Atletiekunie

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *