Terugblik WK Doha

De Wereldkampioenschappen Atletiek zitten er op. Het was een warme en drukke aangelegenheid in Qatar, waar Lisanne de Witte haar beste WK resultaat ooit neer wist te zetten.

Naast De Witte reisde ook Maureen Ellsworth als atlete mee naar Doha. Verder waren coach Sven Ootjers en een aantal atleten als support mee. Op maandag liep De Witte de series van de 400 meter. Hier finishte ze in 51.31 op een vierde plaats in haar serie. Die plek was niet voldoende voor een automatische kwalificatie voor de halve finale. Echter, bleek te tijd ruim voldoende.

In de halve finale, een dag later, stond De Witte wederom in de sterkste serie. Ze werd hierin vijfde in een tijd van 51.41. Dit was niet voldoende voor een finaleplek, maar wel voor een 11e plaats van alle 400-meter dames.

Op de zaterdag en zondag werden de estafettes gelopen. Ook hier mocht De Witte aantreden. Ellsworth, die ook met de ploeg mee was, zagen we helaas als reserve naast de baan plaatsnemen. Tijdens de series liep de ploeg 3:27.40 en kwam hiermee zeer dicht bij het nationale record (in handen onder anderen Lisanne en zus Laura de Witte). Een tijd die goed was voor een finaleplek. Iets speciaals, want nog nooit eerder plaatste zich er een Nederlands damesteam voor een 400-meter estafettefinale.

In een snelle finale waren de estafettedames 49 honderdste minder snel dan in de series. Daarmee legde ze beslag op de zevende plek.

Foto: Bjorn Parรฉe

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *