Succesvolle tweede dag NK Junioren

De tweede dag van het NK Junioren zit er op en we kunnen met trots terugkijken. In totaal gingen er drie atleten met een plak huiswaarts.

De dag begon met Nienke Madderom die de series van de 100 meter horden zonder al te veel moeite doorkwam. Ze won haar serie in 14.14 seconden. Iets wat ze in de halve finale lichtjes over deed. Daar liep ze namelijk met 13.90 (ook PR) naar de winst. In de finale had Nienke haar vorm helemaal te pakken en scherpte haar PR aan tot een 13.71. Dit was net voldoende om Nederlands junioren kampioen te worden. Daarnaast stijgt ze van de 19e naar de zesde plaats allertijden op de ranglijst van meisjes B.

Na het daverende succes van Nienke was het tijd voor de heren op de horden. Jay Beelen liep hier op 99cm en Timme Koster op de B-hoogte van 91cm. Ook Jay kwam zonder kleerscheuren door de series. Hij liep 14.60 en werd tweede in zijn serie. In de finale raakte hij helaas vol de eerste horde wat uiteindelijk resulteerde in een diskwalificatie.

Ook voor Timme liep naar de seriewinst. Hij bleef met 14.50 nipt voor de nummer twee. Hij wist dat hij in de finale met wat speciaals moest komen om de snelle Mark Heiden (dit jaar al goed voor 13.70) van enige tegenstand te voorzien. En dat deed hij, met een tijd van 13.97 wist hij zowel het brons te bemachtigen als zijn PR even flink aan te scherpen. Ook liep hij hiermee het clubrecord van Dave Wesselink uit de boeken en stijgt hij naar de 5e plaats op de nationale allertijden ranglijst.

Bij het hoogspringen stond natuurlijk Stan Nijhuis aan de start. Hij begon zijn serie sprongen op de 1.96, welke hij gelijk sprong. Hiermee wist hij dat hij al garant was voor een top-4 plaats. Maar al snel ging het tussen hem en Jaden Bernabela. Uiteindelijk kwam Stan als winnaar van het veld door een 2.07 te springen.

Foto: Owen Westerhout

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *