Succesvolle start indoorseizoen

Afgelopen zondag werd er in de sporthal van AV Lycurgus de Indoor Assendelft gehouden. We kwamen goed uit de verf gezien al onze atleten een top-3 notering wisten neer te zetten.

De hordelopers mochten de dag aftrappen. In de series liep Timme Koster 8.37 en Jens Oosterink 9.33 en waren daarmee de twee snelste in de categorie A junioren. Bij de dames liep Nienke Madderom 8.99 en daarmee was ook zij de snelste in haar categorie. Al deze tijden waren eveneens goed voor een PR.

Even later mocht het drietal opnieuw aantreden voor de finale. Daar wist Koster met een iets mindere 8.47 alsnog de overwinning te pakken. Oosterink moest ook pas op de plaats doen met 10.35. Madderom daarentegen wist twee honderste van haar serietijd af te schrapen en finishte in 8.97. Ook een tijd die goed was voor de overwinning.

Op de 60 meter zonder horden kwamen Mark Roosien, Maarten Emmaneel en Jens Oosterink in actie. De drie zaten gebroederlijk in dezelfde serie en wisten elkaar het vuur aan de schenen te leggen.

Emmaneel kwam als tweede over de finish in een tijd van 7.32, Roosien volgde als vierde met 7.43 en Oosterink als vijfde in 7.60 (PR). In de finale wist Emmaneel er met de winst vandoor te gaan door er nog een schepje bovenop te doen. Hij liep hij 7.26 (PR), Roosien finishte als derde in een eveneens snellere 7.42. Oosterink melde zich af voor de finale, hij had immers al drie races in de benen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *