Succesvol NK voor Peterse

Afgelopen weekend deed Jesper Peterse mee aan de tweedaagse NK Meerkamp in het Omnisport te Apeldoorn. Na een lastige eerste dag wist de 21-jarige Alkmaarse meerkamper toch een erg goed resultaat neer te zetten.

De zaterdag begon met de 60 meter welke hij finishte in 7.53. Dit was slechts 1 honderste boven zijn persoonlijke record maar wel goed voor de 14e plek. Het sprinten werd gevolgd door het verspringen. Het resultaat; 6.19 meter. Een afstand waar Peterse zelf niet helemaal tevreden over was gezien zijn PR van 6.45.

Na een korte break was het tijd voor het kogelstoten gevolgd door het hoogspringen. Op het eerste wist Jesper zijn PR ruim te verbeteren. Met een mooie uithaal wist hij de kogel tot 10.27 meter te krijgen. Op hoogspringen kwam hij tot een hoogte van 1.74 meter.

Na de eerste dag was Peterse nog niet in de top-10 terug te vinden. Maar zoals altijd is de meerkamp niet voor iedereen weggelegd. Peterse ging de tweede dag voor vuurwerk zorgen. Ook omdat zijn twee sterkste onderdelen, het hordelopen en polsstokhoogspringen, zich op de tweede dag afspelen. Op het hordelopen wist hij met 8.61 weer erg dichtbij zijn PR te komen, maar het hoogtepunt was het polsstokhoogspringen, waarbij hij een nieuw PR van 4.53 meter wist te noteren. De dag werd afgesloten met een 1000 meter welke hij af wist te leggen in 2:53.15. Na een zwaar weekend wist hij als achtste te eindigen met een puntenaantal van 4746, eveneens een nieuw persoonlijke beste.

Foto: Bjorn Parée

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *