Succesvol NK Atletiek

Afgelopen weekend werd de NK Atletiek in Den Haag gehouden. Dit NK ging de boeken in als het meest succesvolle NK voor onze groep ooit. Er werden maar liefst vier medailles veroverd.

Op vrijdag was het eerst de beurt aan de dames van de vierhonderd meter. Alle drie de dames kwamen zonder problemen door hun series en later de halve finales. De vrijdag was wel het eindstation voor Thijs van den Dries, die met 51.50 op de 400 meter op een 32e plaats eindigde.

Op vrijdag begon Jesper Peterse zijn meerkamp en liep Maarten Emmaneel de halve finale van de 200 meter. Voor Jesper begon de meerkamp uitmuntend. De als tiende geplaatste alleskunner kwam op elk onderdeel zeer dicht bij zijn PR of hij noteerde een nieuw PR. Zodoende eindigde hij de eerste dag op een achtste plaats. Maarten had veel tegenstand op de 200, maar wist toch een plekje in de finale te bemachtigen (21.94).

Op zondag werd er vuurwerk verwacht. De finale voor de dames 400, de finale voor Maarten, de laatste onderdelen voor Jesper Γ©n de finale van de 110 meter horden, waar we twee ijzers in het vuur hadden.

Jesper begon de meerkamp met horden, waarbij hij zelfs de een na sterkste man van het veld bleek te zijn (15.21). Niet lang daarna was het de beurt aan de dames. In een erg sterk veld trok Lisanne aan het langste eind. Goud voor de oudste van de twee zusjes (52.92). Maureen liet zich ook van haar beste kant zien en ging aan de haal met het zilver (52.92). Laura kwam niet helemaal uit de verf en bleef op een zevende plek steken (54.91).

Niet veel later was het tijd voor de finale van de horden. Onze twee atleten waren eerder dit seizoen aan elkaar gewaagd, maar nu was het toch echt Job Beintema die met overmacht naar het goud snelde (14.27). Brons was er voor Dave Wesselink, in zijn eerste outdoorseizoen als senior (14.79).

De dag was nog lang niet voorbij, want Maarten moest de finale van de 200 meter nog lopen. Met een zesde plaats wist hij niet dichtbij de medailles te komen. Maar met een formidabele 21.93 liet de junior toch al zien dat er over een paar jaar flink rekening met hem gehouden mag worden.

Het slotstuk was voor Jesper, die nog voor speerwerpen en de 1500 meter moest aantreden. Dit deed hij niet onverdienstelijk. Twee PR’s, 52.62 op speer en 4:48.79 op de 1500 meter. Met deze resultaten wist hij zich als zevende terug te zien op de eindstand. Een uitermate goed resultaat voor de als tiende geplaatste Peterse.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *