Afscheid Beintema, Beelen en Peterse

Atleten komen en atleten gaan, afgelopen seizoen werd het team bijvoorbeeld nog versterkt met Jens Oosterink. Nu hebben een drietal atleten gekozen om het team te verlaten. Alle drie de atleten hebben te kennen gegeven, vanwege verschillende redenen, niet meer door te gaan met topsport. Dit geeft ons een mooi moment om terug te blikken op een aantal hoogtepunten van dit drietal.

Voor Casper Peterse was het niet meer mogelijk zijn school met topsport te combineren. De meerkamper behaalde dit jaar nog verschillende persoonlijke records (100 meter, 60 en 110 meter horden, 1500 meter, 400 meter, discuswerpen, kogelstoten en verspringen) en toonde daarmee aan dat hij nog over voldoende ruimte voor verbetering beschikte. Peterse werd dit jaar nog elfde op de NK Meerkamp voor A- en B-junioren.

Ook Jay Beelen heeft de afgelopen jaren mooie momenten gezien. Zo liep hij in 2018, als junior, de NK Indoor finale met zijn teamgenoten Job Beintema en Dave Wesselink en zorgde daarmee mede voor het eerste drietal Topsport Trias-finalisten ooit. Ook wist hij verschillende NK junioren medailles te behalen en wist hij dit jaar de vierde plek te bemachtigen op de NK Indoor voor junioren.

De laatste atleet die we zien vertrekken is Job Beintema. De meest succesvolle man die het team ooit gezien heeft, wanneer we het over het binnenhalen van NK medailles hebben. Beintema zien we zelfs prominent in de historie van de Nederlandse atletiek terug. Op de allertijden ranglijst staat hij bijvoorbeeld negende op de 300 meter horden voor C-junioren, bij de B-junioren zien we hem op de 13e plaats op de 110 horden en bij de A-junioren staat hij daar zelfs op de derde plaats. Tevens is hij zesde allestijden op de 110 meter horden voor senioren. Beintema stond eerder dit jaar nog in het oranje tenue tijdens het EK Landenteams en mocht Nederland ook in de jeugd op verschillende toernooien vertegenwoordigen.

We wensen alle drie de atleten een voorspoedige toekomst tegemoet en hopen ze ooit nog eens op of rond de atletiekbaan aan te treffen.

Foto: Bjorn Parée

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *